Reglement

REGLEMENT SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2020

Artikel 1
De elftallen dienen een kwartier vóór de aanvang van de wedstrijden op het desbetreffende sportpark aanwezig te zijn.

Artikel 2
Ieder elftal verplicht zich een leider en een volwassen grensrechter mee te brengen. De grensrechter is verplicht een goed zichtbaar trainingspak te dragen.

Artikel 3
En winstpartij levert 2 punten op. Gelijkspel in de poulefase levert 1 punt op.

Artikel 4
De poulewedstrijden duren 1 x 30 minuten

Artikel 5
De leiding van de wedstrijden berust bij de scheidsrechter.

Artikel 6
Protesten zijn niet mogelijk.

Artikel 7
In elke groep wordt een halve competitie gespeeld. De vier elftallen die in hun poule op de eerste plaats eindigen, spelen crossfinale wedstrijden. De vier elftallen die in hun poule op de twee plaats eindigen, spelen eveneens crossfinale wedstrijden. De nummers 1 van iedere poule spelen tegen de nummers 2 van een andere poule een crossfinale (2 x 20 minuten). Bij gelijk spel volgt verlenging. Daarna wordt de wedstrijd beslist met strafschoppen.
Er zijn vier poules, dus vallen er na de crossfinale wedstrijden vier teams af. De overgebleven vier teams spelen tegen elkaar (2x 20 minuten). Bij gelijk spel volgt verlenging, daarna volgen strafschoppen. De finalewedstrijden worden gespeeld op de middag van Koningsdag; 14.00 uur meidenfinale, 15.00 uur jongensfinale.

Artikel 8
Eindigen meerdere elftallen met een gelijk aantal wedstrijdpunten in een groep, dan zal, de plaats op de ranglijst worden vastgesteld door een beslissingswedstrijd te spelen. Dit geldt uitsluitend voor de eerste en tweede plaats in de poule i.v.m. de crossfinales.

Artikel 9
Iedere speler is verplicht op de terreinen en in de kleedkamers orde en netheid te bewaren, niet in de ballenvangers te klimmen, achter de afrastering te blijven en fietsen op het parkeerterrein te plaatsen.

Artikel 10
Een elftal moet in eenzelfde kleur shirt spelen. Als twee tegen elkaar spelende elftallen shirts van dezelfde (of nagenoeg dezelfde) kleur dragen, dan moet het eerstgenoemde team zorgen voor reserveshirts.

Artikel 11
Het dragen van bescheiden shirtreclame is toegestaan. Indien reclame wordt gevoerd, moet ook de naam van de school op het shirt zijn aangegeven.

Artikel 12
Alle (reserve)spelers van een elftal moeten leerlingen zijn van de school welke door het desbetreffende elftal wordt vertegenwoordigd. Zij moeten op Koningsdag jonger zijn dan 14 jaar.

Artikel 13
Er zijn door Stichting “Oranjedag” Veenendaal vier bekers als prijs beschikbaar gesteld in samenwerking met hoofdsponsor te weten de 1ste of 2de prijs. Bovendien stelt de hoofdsponsor voor de winnaar van het toernooi een echte Cup als wisselbeker beschikbaar. Win je die wisselbeker 3 x achter elkaar of 5 x in zijn totaliteit dan mag je hem houden.Tenslotte ontvangt iedere deelnemer een herinneringsvaantje.

Artikel 14
Indien een speler van een elftal een ernstige overtreding begaat of zich op andere wijze misdraagt, dan wordt deze speler bestraft met een uitsluiting van 2 of 5 minuten speeltijd.

Artikel 15
Door de wedstrijdleiding en de scheidsrechters wordt een beker beschikbaar gesteld voor de meest “nette en sportieve” ploeg. Hierbij zal gelet worden op het gedrag en de netheid van de spelers zowel op het veld als langs de lijn en in de kleedkamers. Deze beker is geen wisselbeker, maar komt direct definitief in het bezit van de school.

Artikel 16 (let op !!)
Terugspelen op de keeper is toegestaan, alleen mag de keeper de bal dan niet in de handen pakken. (geldt uiteraard ook voor de meiden!)

Artikel 17
Het is niet toegestaan dat een voetballer of voetbalster in meerdere teams speelt.

Artikel 18
In Veenendaal spelen we zoals we dat altijd deden: 11 tegen 11 op een groot veld. Winnaar van ons toernooi gaat naar de regiowedstrijden.
Let op:daar wordt 8 tegen 8 gespeeld op een veld van 64 bij 42,5 meter. Keeper verdedigt een pupillengoal. Winnaars ontvangen op koningsdag het regelement daarvoor.

Artikel 19
Ieder school mag maximaal 2 jongensteams en 2 meidenteams inschrijven.