NIEUW. Prestatieteams (A) spelen op een groot veld. Recreatieteams (B) en meisjesteams (C) spelen op een half veld. Voor spelen op een half veld volgen we de richtlijnen van de KNVB voor schoolvoetbal:

Download de regels voor een half veld hier.

REGLEMENT SCHOOLVOETBALTOERNOOI

Artikel 1

De elftallen dienen een kwartier vóór de aanvang van de wedstrijden op het desbetreffende sportpark aanwezig te zijn.

Artikel 2

Ieder elftal verplicht zich een leider en een volwassen grensrechter mee te brengen. De grensrechter is verplicht een goed zichtbaar trainingspak te dragen.

Artikel 3

En winstpartij levert 2 punten op.

Artikel 4

De poulewedstrijden duren 1 x 30 minuten.

Artikel 5

De leiding van de wedstrijden berust bij de scheidsrechter.

Artikel 6

Protesten zijn niet mogelijk.

Artikel 7

Jongens:

In elke groep wordt een halve competitie gespeeld. De vier elftallen die in hun poule op de eerste plaats en de vier elftallen die op de tweede plaats eindigen, spelen crossfinale wedstrijden.

De nummers 1 van iedere poule spelen tegen de nummers 2 van een andere poule een crossfinale (2 x 20 minuten). Bij gelijk spel volgt verlenging. Daarna wordt de wedstrijd beslist met strafschoppen.

Er zijn vier poules, dus vallen er na de crossfinale wedstrijden vier teams af. De overgebleven vier teams spelen tegen elkaar (2x 20 minuten). Bij gelijk spel volgt verlenging, daarna volgen strafschoppen. De winnaars van deze twee wedstrijden zijn de finalisten.

Meisjes:

In elke groep wordt een halve competitie gespeeld. De twee elftallen die in hun poule op de eerste plaats en de twee elftallen die op de tweede plaats eindigen, spelen halve finale wedstrijden. De halve finale duurt 2x 20 minuten. Bij gelijk spel volgt verlenging, daarna volgen strafschoppen. De winnaars van deze twee wedstrijden zijn de finalisten.

De finalewedstrijden worden gespeeld op de middag van Koningsdag vanaf 14.00 uur (meisjesfinale 14:00 uur, jongensfinale 15:15 uur). Veenendaal, februari 2023 (versie 01-2023)

Artikel 8

Eindigen meerdere elftallen met een gelijk aantal wedstrijdpunten in een groep, dan zal, de plaats op de ranglijst worden vastgesteld door een beslissingswedstrijd te spelen. Dit geldt uitsluitend voor de eerste en tweede plaats in de poule i.v.m. de crossfinales

Artikel 9

Iedere speler is verplicht op de terreinen en in de kleedkamers orde en netheid te bewaren., niet in de ballenvangers te klimmen, achter de afrastering te blijven en fietsen op het parkeerterrein te plaatsen.

Artikel 10

Een elftal moet in eenzelfde kleur shirt spelen. Als twee tegen elkaar spelende elftallen shirts van dezelfde (of nagenoeg dezelfde) kleur dragen, dan moet het eerstgenoemde team zorgen voor reserveshirts.

Artikel 11

Het dragen van bescheiden shirtreclame is toegestaan. Indien reclame wordt gevoerd, moet ook de naam van de school op het shirt zijn aangegeven

Artikel 12

Alle (reserve)spelers van een elftal moeten leerlingen zijn van de school welke door het desbetreffende elftal wordt vertegenwoordigd. Zij moeten op Koningsdag jonger zijn dan 14 jaar.

Artikel 13

Er zijn door Stichting “Oranjedag” Veenendaal vier bekers als prijs beschikbaar gesteld in samenwerking met de sponsor te weten de 1e of 2e prijs. Bovendien stelt de hoofdsponsor voor de winnaar van het toernooi een echte Cup als wisselbeker beschikbaar. Tenslotte ontvangt iedere deelnemer een herinneringslintje en iedere deelnemende school een herinneringsvaantje.

Artikel 14

Indien een speler van een elftal een zware overtreding begaat of zich op andere wijze misdraagt, dan wordt deze speler bestraft met een uitsluiting van 5 minuten speeltijd.

Artikel 15

Door de wedstrijdleiding en de scheidsrechters wordt een beker beschikbaar gesteld voor de meest “nette en sportieve” ploeg. Hierbij zal gelet worden op het gedrag en de netheid van de spelers zowel op het veld als langs de lijn en in de kleedkamers. Deze beker is geen wisselbeker, maar komt direct definitief in het bezit van de school.

Artikel 16 (let op !!)

Terugspelen op de keeper is toegestaan, alleen mag de keeper de bal dan niet in de

handen pakken. (geldt uiteraard ook voor de meisjes !) Veenendaal, februari 2023 (versie 01-2023)

Artikel 17

Het is niet toegestaan dat een voetballer of voetbalster in 2 verschillende teams speelt (v.b. meisje mag niet in meisjesteam en jongensteam spelen)

Artikel 18

In Veenendaal worden de wedstrijd gespeeld op een groot veld en met 11 tegen 11 spelers. De winnaar van het toernooi gaat naar de regiowedstrijden.

Let op: tijdens de regiowedstrijden wordt 8 tegen 8 gespeeld op een veld van 64 bij 42,5 meter. Keeper verdedigt een pupillengoal.